Nieuws

14e plaats voor Marcel Meisen op het WK

Duits kampioen Marcel Meisen is op het het WK in Valkenburg als veertiende gefinisht. Een tumultueuze beginfase zorgde ervoor dat Marcel aardig wat plaatsen moest goedmaken. “Al moet ik toegeven dat de conditie niet meer is wat die eerder in het seizoen is geweest.”

Marcel Meisen schoof in de eerste stroken in het veld aardig mee in de voorste gelederen maar na de eerste passage in het bos liep het even mis. “Het stropte daar volledig op en ik geraakte dus achteraan verzeild.”

“Na de eerste ronde volgde ik al op meer dan een minuut achterstand. Daarna kwam ik toch in een beter ritme en heb ik vrij constant kunnen rijden. Op een bepaald moment kwamen we zelfs nog dicht bij de top tien, maar de kloof helemaal dichten zat er niet meer in.”

Uiteindelijk finishte Marcel dus als veertiende. “Het gevoel was oké maar ik moet anderzijds ook toegeven en beseffen dat het in december een stuk beter ging. Die vorm van toen is er nu niet meer maar we blijven hoe dan ook verder werken”, besloot Marcel moedig.

Foto: Photopress.be

Team