Nieuws

Alice in top tien ondanks twee valpartijen, Gianni twaalfde

Alice Maria Arzuffi heeft in Lille Italiaanse vechtersmentaliteit getoond. Alice raakte tot twee keer toe betrokken in een valpartij en bezeerde daarbij de vinger en de knie. Toch zette ze door en wist ze alsnog een tiende plek uit de brand te slepen. Bij de heren werd Gianni Vermeersch twaalfde.

Een woelige start van de Krawatencross van Lille voor Alice. In de openingsronde kwam ze tot twee keer toe ten val en daarbij bezeerde ze zowel de vinger als de knie. “De knie valt op zich wel mee, daar heb ik in de wedstrijd haast niets van gevoeld. Voor mijn vinger daarentegen ben ik toch wat ongerust. Ik heb een bizar gevoel in die vinger maar ik denk niet dat de Superprestige van Hoogstraten in gedrang komt.”

Een uitschieter zat er na dat chaotisch begin niet meer in, maar Alice knokte zich wel nog knap terug naar plek tien. “Uiteraard kan je hier weinig goedmaken, daarvoor ligt de omloop er echt veel te snel bij. Maar ik heb het hoofd niet laten hangen en heb toch geprobeerd om er alsnog het beste van te maken. Hopelijk ondervind ik niet al te veel last in Hoogstraten en kan ik daar weer aanknopen met een mooi resultaat.”

Bij de heren werd Gianni Vermeersch twaalfde. “De start was rampzalig. Ik kwam achteraan terecht en draaide rond positie dertig het veld in. Toch kon ik goed opschuiven, ik had nog even zicht op een plek binnen de eerste tien maar na een valpartij moest ik vrede nemen met mijn twaalfde plaats. Hoe dan ook onthoud ik wel een goed gevoel.”

Braam Merlier werd achttiende, Duits kampioen Marcel Meisen stapte na een zware valpartij op de burg uit de wedstrijd. Marcel stelt het wel goed en komt morgen in Hoogstraten gewoon aan de start. Ook Daan Hoeyberghs moest de wedstrijd verlaten.

Foto: Photopress.be

 

Team